top of page
Causale voetreflexologie

Causale Voetreflexologie

WAT

Alle organen in het lichaam bewegen op hun specifieke manier, dit is van groot belang voor een gezond lichaam. Vaak gaat er beweging verloren door bijvoorbeeld ziekte, operaties, littekens, emoties, stress, toxines, ouderdom, bewegingsverlies van andere organen, enz.  

 

Een totaalbeeld van het lichaam wordt op de voet geprojecteerd in de vorm van reflexzones. De voeten zijn een afspiegeling van organen, hormonale klieren en emotionele zones. 

Bij causale voetreflexologie gaan de we de reflexzones stimuleren om in de corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Het lichaam krijgt  impulsen om vervolgens zelf aan de slag te gaan (zelfregulerend systeem) en zo te komen tot evenwicht (homeostase). 

 

Causale voetreflexologie heeft een sterk preventief karakter en brengt evenwicht in het lichaam, de doorstroming van energie wordt gestimuleerd,  blokkades worden losgemaakt, de zelfgenezende kracht van het lichaam verhoogt, je immuunsysteem versterkt, je krijgt een gevoel van ontspanning.

voet.png
element 1.png

OORSPRONG

Al sinds de tijd van de oude Egyptenaren wordt voetreflexologie toegepast bij gezondheidsklachten. 5000 jaar geleden gebruikte men in China al principes van de reflexologie en 3000 jaar later werden onderzoeksmethoden van de voeten onderzocht en in kaart gebracht. In de 19de eeuw werd reflexologie als een medische therapie toegepast. Binnen de reflexzonetherapie zijn er verschillende ‘stromingen’, elk legt zo zijn accenten. De methode van Hanne Marquardt en samenwerking met osteopaten vormde voor An De Mulder de basis om ‘Causale Voetreflexologie’ te ontwikkelen.

Behandeling

METHODE

Een causaal voetreflexoloog beschouwt het voetenpaar als eenheid, we werken steeds op beide voeten en combineren voortdurend reflexzones. Alle zones worden steeds in relatie gebracht met het zenuwstelsel, de hormonen, de hersenen en emoties. Is er een pijnlijke zone, dan verlaten we die en gaan we op zoek naar een oorzakelijke zone om zo het probleem op te lossen. 

De technieken die worden gebruikt zijn diepgaand en specifiek. Er wordt gedrukt, gemasseerd op de blote voet zonder gebruik van olie of zalf. 

De methode is complementair aan de klassieke geneeskunde. Er worden geen uitspraken gedaan omtrent diagnoses. 

PRAKTISCH

Een doorsnee behandeling duurt ongeveer 1u15. 

Bij een eerste afspraak wordt er tijd extra gemaakt voor een kort kennismakingsgesprek, we overlopen de (medische) voorgeschiedenis en wat de huidige klachten zijn. We bekijken ook of er geen tegenindicaties zijn. De eerste sessie duurt hierdoor wat langer.

 

Als er geen tegenindicaties zijn, (bv. bij zwangerschap, diabetes type 1, bepaalde auto-immuunziektes, kanker, …)  zal de behandeling gestart worden. 

Vooraf telefonisch contact of contact via mail is daarom aan te raden zodat je zeker bent of causale voetreflexologie bij jou mag uitgeoefend worden.

 

Na een reeks van een paar sessies krijgt het lichaam de kans om haar zelfregulerend systeem in gang te zetten. Je zal effect hebben van de behandelingen.  We starten best met een reeks van 3 sessies met ongeveer 3 weken tijd tussen. Daarna wordt meestal gekozen voor onderhouds-behandelingen (ongeveer 6 wekelijks). De frequentie wordt in samenspraak bepaald.

VOOR WIE

Jong en oud, specifieke klachten of zuiver ter preventie… iedereen welkom!

Causale voetreflexologie kan baat hebben bij klachten als hoofdpijn en migraine, vermoeidheid, problemen met de spijsvertering, stress, slaapproblemen, rusteloosheid, …

element 2_edited.png

PRIJS

Tarieven vanaf september 2023

Volwassenen: 70€

Kinderen:

0-2 jaar: 50€

2-6 jaar:55€

7-16 jaar: 60€

Betalen kan contant of met Payconiq.

Payconiq.png

BANKGEGEVENS

Argenta

BE71 9733 9608 3669

Yoga

Yoga met Evelyn

Het woord 'Yoga' komt uit het Sanskriet en betekent ‘verbinden, verenigen, samenvoegen’.
Yoga is een levenshouding (op of naast de mat) waardoor je balans brengt in lichaam, geest, emotie en op spiritueel vlak.

MIJN YOGAPAD
 

Sinds ruim 15 jaar beoefen ik yoga en ik kan wel zeggen dat het een belangrijke plek neemt in mijn leven.

Als kind en jongere was ik gewoon (en had ik geleerd) om enkel op een competitieve manier te sporten. Verschillende blessures en een auto ongeval waren de oorzaak van chronische pijnen. De competitieve modus was niet langer houdbaar en mijn lichaam maakte me op een bepaald moment duidelijk dat ik ‘iets anders’ nodig had.

Een zoektocht naar ‘wat dan wel’ startte…

Yoga kwam op mijn weg. Ik had van thuis uit al yoga ‘gezien’, maar dacht aanvankelijk dat dit niet bij mij paste. Het tegendeel was waar… ik ontdekte al snel de heilzame werking op de verschillende lagen van 'mijn zijn'.

Na jaren les te volgen bij verschillende docenten in binnen- en buitenland groeide het verlangen om de kennis van yoga door te geven en mensen te kunnen begeleiden op hun yogapad.

Mede vanuit mijn praktijk als causaal voetreflexologe weet ik hoe belangrijk het is om het lichaam als een holistisch geheel te zien. Lichaam en geest staan constant in verbinding met elkaar.

Sinds juni 2023 heb ik het certificaat van yogateacher op zak . De opleiding volgde ik bij Joachim Meire: 'The art of teaching yoga' 200u.

Ik blijf me verdiepen en groeien in yoga, meditatie en lichaamswerk.

Het is een pad dat niet eindig is. Gelukkig maar.

WAT KAN JE VERWACHTEN

Yoga brengt je dicht bij jezelf, 

je keert ‘naar binnen’,

je wordt uitgenodigd om waar te nemen hoe je lichaam voelt, zonder oordeel. 

De yoga die ik geef is vooral gebaseerd op hatha yoga. Ik spits me niet toe op één ‘vaste’ yogastijl en zie mijn yogalessen als ‘functionele yoga, met aandacht voor uitlijning, ademhaling en meditatie’. 

Yoga beïnvloedt het centraal zenuwstelsel en daaruit volgend de werking van je organen en klieren: het lichaam komt in een toestand van rust, evenwicht en herstel. 

Het lichaam wordt soepeler en de geest ontspannen.

Een yogales (duurt 1u15min), bestaat uit fysieke houdingen (asana’s) en dynamische oefeningen, ademhalings-technieken, meditatie en filosofie, in balans met elkaar en met een zalig ontspannende Savasana als afsluiter.

 

Na de les keer je met een heerlijk gevoel van welzijn naar huis.

element8_edited.png

IS YOGA IETS VOOR MIJ?
 

Je hoeft helemaal niet lenig of soepel te zijn om yoga te beoefenen!

 

Alles in de yogales gebeurt met respect en zorg voor je eigen (fysieke) grenzen. We laten het competitieve aspect van bewegen en presteren los.

Er moet helemaal niets.

Een voordeel is dat, wanneer je regelmatige yoga beoefent, je het lichaam sterker en weerbaarder maakt… de levensenergie stroomt terug en mentaal ervaar je meer evenwicht en veerkracht.

Je lichaamsbewustzijn wordt groter.

PRAKTISCH

Elke woensdag

(niet op feestdagen en in de schoolvakanties)

van 20u – 21u15

 

Wierookstraat 31, 9800 Meigem (tussen Nevele en Deinze)

  • Losse les: 15€

  • 5-beurtenkaart: 70€

  • 10-beurtenkaart: 130€

 

Inschrijven?

Berichtje via deze website 

of mail gulinck.evelyn@gmail.com

of 0485 67 93 02.

Retreat

Retreat

Een retreat biedt een kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en geeft jou de mogelijkheid om dieper in jezelf te duiken, innerlijke rust te vinden en een hernieuwde verbinding met jezelf te ervaren.


De kracht van coaching en een holistische aanpak geeft jou de mogelijkheid om tot diepe transformatie en groei te komen.

'ONTSPANNEN ONTDEKKEN '   -    PORTUGAL   -     17-24 MEI 2025

Ontspan in de pure Portugese natuur.

Ruth De Cramer, van POD (Personal Oil Design) en ikzelf nemen je mee op een reis van zelfontdekking en heling.

Deze retraite biedt een perfecte balans tussen ontspanning en activiteit.

Voel de energie van de Portugese zon terwijl we je uitnodigen voor een unieke en verkwikkende ervaring.

Een ontsnapping naar een oase van rust en welzijn.

Stap uit de dagelijkse sleur en omarm een reis die het beste van verschillende werelden samenbrengt: voetreflexologie, yoga, human design en etherische oliën.


Investeer in jezelf en ontdek de transformerende kracht van deze magische blend terwijl we ons laten inspireren door de prachtige omgeving aan de Portugese kust.

“Deze reis is het ideale startpunt om in volle verbinding nieuwe keuzes te maken voor jezelf.”

Leer Ruth beter kennen

IMG_0127-scaled_edited.png

Multigepassioneerd

Expert in Human Design en Etherische Oliën

Ervaring in de therapeutische sector en in onderwijs

Coaching

Woont Portugal met haar gezin

element3_edited.png

Kom op 30 maart 2024 al even 'ONTSPANNEN ONTDEKKEN ' !

Voel de zonnestralen op je gezicht en de energie van welzijn om je heen tijdens onze speciale ‘Kom Ontspannen Ontdekken’ live ontmoetingsdag!

 

We nodigen jou uit voor een dag vol ontspanning, ontdekking en verbinding. Een voorproefje van wat onze reis naar Portugal te bieden heeft.

Ontmoet gelijkgestemde mensen en maak deel uit van een gemeenschap die waarde hecht aan welzijn en zelfontdekking.

Deel ervaringen, stel vragen en leer meer over wat onze reis te bieden heeft.

We willen je op deze dag laten proeven van hoe wij de unieke mix van voetreflexologie, yoga, human design en etherische oliën ervaren en willen delen met jullie. 

Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-19 om 15.49.01_c3758d40.jpg

Ben je er graag bij?

Inschrijven voor de ontmoetingsdag op 30 maart 2024 of

meer info over de retreat kan via de knop hiernaast.

We kijken ernaar uit je persoonlijk te verwelkomen op deze dag vol ontspanning en ontdekking!

Tot dan!

Ruth & Evelyn

element2_edited.png
bottom of page